Pollevie Bar & Kitchen
Patron-cuisinier Martin Berkelmans kookt met groenten. In zijn Pollevie in het Bossche Paleiskwartier – met hout betimmerde wanden en een mooi buitenterras – zegt hij: ‘Groentes dienden ooit als garnering van vlees, bij mij is het andersom.’
Dat proeven we in het gerecht van gepekelde zalm met een salade van in ganzenvet gekonfijte opperdoezers, kropsla en little gem. En in de schotel Brabants hoen met asperges, noten en kaffir. Geserveerd met zelfgemaakte tempeh van gefermenteerde zoete erwt met geweekte cashewnoten en gistvlokken. Prachtig! In het glas: paarsrode Chinon van Domaine de la Noblaie van puur cabernet francdruiven.
Vooraf gegaan door ceviche van flinterdun gesneden champignons en in olie gebakken artisjok. Opgediend op een mengsel van champignons en zwarte knoflook. Op smaak gebracht met een jus van ui en peterselieolie: een heerlijk gerecht met veel bite en smaak. We drinken er frisse Noord-Spaanse Gran Bazán bij van albariñodruiven uit de Rías Baixas.
Tot slot rabarber met lievevrouwebedstro, meringue en ijs van geitenyoghurt met olie van de rabarberbloem. En een glaasje lichtzoete Béres tokaj (Magita, Hongarije).
Pollevie Bar & Kitchen
Hofvijver 2b
5223 MC Den Bosch
073-518 4646
www.pollevie.nl
@pollevie
Open woe. en do. vanaf 17.30 uur, vrij. t/m zo. vanaf 12.00 uur.
Parkeren: garage Het Paleiskwartier.
Menu’s.