Restaurant Le Sable

Even buiten Veldhoven, in de buurtschap Zandoerle, heeft zich in een oude boerderij restaurant Le Sable gevestigd. De uitbaters Chiel Sap (chef-kok) en Laura van der Velden (gastvrouw) werkten in topzaken door het hele land en proberen ‘t nu samen (in haar geboorteplaats) in een klassiek decor met een even klassieke (Franse) kookstijl met eigentijdse accenten.

Zoals gebrande rauwe langoustine, met langzaam gegaard buikspek, jus van duindoornbes en pompoen. En kip gevuld met cantharellen en PX-azijn, ‘oversneeuwd’ met schaafsel van Beller Knolle.
Wij proeven paling met kaffir, appel, beurre blanc en een smakelijke Ierse oester. En tarbot met schaaldierenbisque, tomaat, zoete ui en pommes soufflées. Heerlijke gerechten, perfect bereid, goed op smaak en mooi opgemaakt. Bij glazen frisronde Zuid-Afrikaanse chenin blanc.

Het hoofdgerecht is reerug, voorbeeldig gegaard en opgediend met boerenjongens, een stoofpotje van ree, pecannoten en een scheut Chartreuse. Prachtige smaakcombinaties. Met tot slot een toetje van perzik, yoghurt, dragon, ponzu en amandel. Naast kaasjes met notenbrood, appelstroop en abrikoos. Verrassend lekker,

Le Sable is een aanwinst voor Groot-Eindhoven.

 

Restaurant Le Sable
Zandoerle 5
5507 RJ Veldhoven
040-785 1315
www.restaurantlesable.nl
@lesablerestaurant
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur. Vrij. en za. ook lunch. Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.

Fotografie: Guy Houben & Chantal Arnts

Vorige
Vorige

Lovano Kitchen and Bar

Volgende
Volgende

Restaurant Sillyfox