Restaurant Sillyfox
Puur industrieel Meijerijs erfgoed: restaurant Sillyfox ligt op 32 meter hoogte in de gerestaureerde, monumentale Wiebenga-graansilo in Veghel. De jonge chef-kok Joppe Sprinkhuizen was souschef bij De Treeswijkhoeve in Waalre en kookt hier nu, in zijn open keuken, letterlijk op grote hoogte. En over hoogte gesproken: het dakterras is een fenomenale plek.
We beginnen met steak tartaar van spicy ossenhaas met piccalilly, gebrande uien en truffel: zéér de moeite waard. Op het andere bord: coquille met tom ka kai, cashewnoten, koriander, shiitakes en citrus: ook al grote klasse. Volle smaken, perfecte garingen en cuissons, gulle portionering, fraaie vormgeving: er wordt hier uitstekend gewerkt.
Na drie kleine vegetarische gerechten om te delen, komen de hoofdgerechten, tarbot en zeebaars. De platvis geserveerd met asperges, morieljes, tuinbonen, Opperdoezers, pesto en botersaus, de baars opgediend met bereidingen van tomaat en artisjok, spicy feta,
olijf en tomaat-antiboise. We drinken er fris-boterige chardonnay bij uit de Languedoc. Tot slot een soufflé van ontbijtkoek met aardbei, kokos en kafir.
Grote klasse. Het is duidelijk dat de chef jaren in een topkeuken heeft gewerkt.
Restaurant Sillyfox
Verlengde Noordkade 10-12
5462 EC Veghel
0413-782 182
www.sillyfox.nl
@restaurant_sillyfox
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeergelegenheid.
Menu’s en à la carte.