Restaurant Goyvaerts
Drie broers in de refter van het Domusdelacomplex in Eindhoven: Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts, alledrie kok-op-niveau. Ieder van hen heeft een eigen culinair pad gevolgd en nu werken ze samen in restaurant Goyvaerts waar ze elkaars stijlen versterken. Een verrassende verbroedering van Franse, Oosterse en wereldsmaken.
Zoals otoro (het vetste deel van buefintonijn) met yuzu en dille (smeltend zacht visvlees), naast burrata (mozzarella met room) met tomaat en basilicum. Prachtige smaken. Mooi combinerend ook met de glazen witte rioja (Barón de Ley) van malvasia- en viuradruiven.
Na een gedeeld tussengerecht van Noordzeekrab met limoen en dille, wordt tarbot geserveerd. Perfect gegaard en in het gezelschap van pompoen en vadouvan. Op het andere bord malse lamsfilet met een garnituur van tomaat en artisjok. Bij glazen donkerrode, kruidige en een beetje droppige Vieilles Vignes (Domaine de Grangeneuve): stevige Rhônewijn van grenache en syrah. Mooi. Tot slot de zoete combinatie van framboos, vanille en witte chocolade. Met een aangenaam glaasje dessertwijn.
Verrassende (en stevig geprijsde) toevoeging aan het Eindhovense gastronomische firmament.
Restaurant Goyvaerts
Kanaalstraat 6
5611 CT Eindhoven
040-760 2090
www.goyvaerts.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.