Restaurant Fling
Al vijf jaar baten gastvrouw Ling Zhang en chef-kok Rudolf Verheijen restaurant Fling uit in het gebouw waarin ooit de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank was gevestigd. Met succes, Eindhovenaren proeven graag van de oost-west keuken in dat monumentale decor. Hoewel de keuken het terrein is van Rudolf, bereidt Ling (“Ik ben ook geschoold kok”) er zelf haar fameuze gerechten die het hele scala van Thais, Chinees tot Japans omvatten.
Wij proeven vers gemaakte sushi met gefrituurde tempuragarnalen, avocado en huisgemaakte azijn. Smakelijk, spicy en met als extra accent palingsaus. Naast nigiri op een wasabi-bodempje en kikkoman sojasaus. Bij glazen frisse Vouvray uit de Loirestreek (Marc Bredif).
Gevolgd door een schotel van Rudolf: eend. De borst op de eigen vetkant in hete olie krokant gebakken, doorgegaard in de pan, getrancheerd en geserveerd op zacht gegaarde risottorijst. Bij een ingekookte saus met rode port en honing. Heerlijk. In het glas: robijnode Valpolicella ripasso (Tommasi) uit de Venetostreek. Tot slot chocolademousse met five spices, fudge met zeezout en hazelnootparfait.
Sympathieke zaak.
Restaurant Fling
Dommelstraat 9
5611 CJ Eindhoven
040-293 9227
www.restaurantfling.nl
@restaurant.fling.eindhoven
Dagelijks geopend vanaf 12:30 uur, vr. vanaf 13:00 uur en za. en zo. vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte