Restaurant Doyy
De wortels van restaurant Doyy liggen in Azerbeidzjan én in Brabant. Het resultaat is bijzonder smakelijk.
De maître-sommelier schenkt Italiaanse Riesling bij makreeltartaar, met het mes gesneden, op smaak gebracht met peper, zout, ponzu en barbecueolie. Opgediend met gerookte tomaat, avocadocrème, gepofte kappertjes en vinaigrette op basis van basilicum, rode peper en verveine. Een smaakbom! Fris en hartig, zacht en krokant, doortrokken van verfijnde zuren.
Gevolgd door gebakken coquilles met een mooie roostersmaak, bij een ‘toffee’ (gezoete crème) van pompoen, vinaigrette van bieslook en sambai-azijn, beurre blanc en een stukje tonijn. Plus schuim van bospeen, krokant van nori, korianderblaadjes en limoenzestes.
Ook weer veel krak, zoet en elegante zuren bij elkaar: een plaatje. In het glas Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc (Wild Rock) die goed combineert.
Het hoofgerecht is parelhoen, mals wit vlees met cipollini-uitjes (ingelegd in balsamico), zoetzure crème, mosterdzaad, aardappelkaantjes, pastinaakpuree en saus van eekhoorntjesbrood. Er wordt aan tafel krachtige gevogeltejus overheen geschonken. Bij een glas Argentijnse pinot noir (Atamisque, Mendoza Valley). Tot slot cremeux van Japanse groene thee met ijs van yoghurt en passievrucht.
Restaurant Doyy
Hoogstraat 48
5615 PR Eindhoven
040-282 6075
www.doyy.nl
Za. en zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.