Restaurant Fabuleux
Uitstekend restaurant van sommelier Paul van Gestel en chef-kok Johan Busio. Met twee ‘eetkamers’ met hoge plafonds, muurbanken, fauteuils en gedekte tafels. En klassiekers uit de Franse keuken zoals Busio ze ooit in De Duinrand presenteerde.
Na welkomsthapjes als aspergesoep met peterselieschuim en (vooral) de al tot ver buiten de grenzen van de Meijerij beroemde kalfskroketjes met piccalilly-kerriemayonaise, komt ons voorgerecht: kalfstong. In sappige plakken op linguine met oesterzwam, knapperige kalfszwezerik en doperwt. Plus truffeljus. Een samengaan van aardse smaken waarbij aromatische Ribeiro Santo van touriga-, alfrocheiro- en roriz-druiven wordt geschonken. Prachtig!
Als hoofdgerecht volgen zeeduivel met couscous, tomaat, tuinboon en pata negra. En parelhoen op het andere bord. De visfilet uitstekend gegaard en aan tafel overgoten met honing-kardenmomsaus. De vogel op twee manieren gepresenteerd met verschillende garnituren waarin o.a. gele biet en aardappel-preitaart, naast frambozensaus. We drinken er mooie glazen Oostenrijks rood bij: zweigelt van Johanneshof Reinisch, fluwelig en boterig. Ter afsluiting een mangotaartje met kokoskruim, citroensorbetijs en witte chocola.
Fantastische zaak die de kookkwaliteiten van Johan Busio ten volle benut.
Restaurant Fabuleux
Verwersstraat 23
5211 HT ’s-Hertogenbosch
073-741 0011
www.restaurantfabuleux.nl
@restaurantfabuleux
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.