Restaurant Citrus
Kleine zaak in het hart van Den Bosch, van chef-kok Paul en Jill Hermes. Zij openen ons menu met een kopje soep van ganzenlever, truffel en donkere chocolade. Verrukkelijk. Waarna Jill een fris glaasje Valenciaanse Peña schenkt bij een salade van Oosterscheldekreeft, avocado, rauwe eendenlever en ‘inktvis’. Dat laatste is een grap: van tapioca en inktvisinkt zijn tentakeltjes gemaakt die er bedrieglijk echt uitzien en krokante smaakmakertjes blijken. De kreeft is gekookt in water met zeezout en over het gerecht ligt een dressing van limoen en gember. Lekker!
Meursault ‘Les Pellans’ komt dan in het glas. Bij heilbot die is gegaard in citroenolie. Perfect à point, opgediend met gebakken langoustines, Oosterse groenten en bouillon van citroengras, sereh, citrusblad, kaneel en steranijs. Mooi!.
Kalfssukade is het hoofdgerecht. Gegaard tot malse draadjes, bij krokant gebakken zwezerik. Plus asperges en een saus van doperwten en basilicum met krokantjes van eekhoorntjesbrood. Smullen! In het glas: donkerrode Côte-Rôtie (Lafoy). Tot slot crème brûlée van kardemom en vanille met rood fruit en hangop. En nog wat zoete smaakmakers. Uitstekende zaak.
Restaurant Citrus
Lange Putstraat 7A
5211 KN ’s-Hertogenbosch
073-689 2082
www.restaurantcitrus.nl
@restaurant.citrus
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, za. alleen lunch.
Parkeren P-Wolvenhoek.
Alleen menu’s.