De Luytervelde
Aan de rand van de Eindhovense villawijk Acht-Zuid is restaurant De Luytervelde al decennialang een oase in een monumentale langgevelboerderij met een warme inrichting. Patronne Karin Smits regeert er met soepele hand over haar brigades en verdeelt haar gunsten eerlijk over de gasten. Zij maakte van de romantisch gerestaureerde zaak een van de populairste eetgelegenheden van de stad, mede dankzij chef-kok Rob van der Veeken die een klassiek-moderne keuken voert
We zitten op het prachtige terras bij de verzorgde tuin, nippend aan het glas Augustus (Puig y Roca), boterige chardonnay uit de Penedés. Na smakelijke amuses proeven we een salade royal met kreeft, coquille, langoustine en asperge. Mooi voorgerecht.
Lever komt dan in twee bereidingen: terrineplakjes van eendenlever bedekt met avocado, naast gebakken ganzenlever met basilicumrillettes en bitterballetjes met plukvlees. Aards, hartig en fris. Gevolgd door een hoofdgerecht van heilbot, Ã point gegaard en geserveerd met tom kha kai, lamsoren en lotuswortel. De Spaanse witte wijn past zich ook hier prima bij aan. Tot slot appelcrumble met appelstroopijs en bokkenpootjes.
Heerlijke zaak.
De Luytervelde
Jo Goudkuillaan 11
5626 GC Eindhoven
040-262 3111
www.deluytervelde.nl
@deluytervelde
Ma. t/m vrij. lunch en diner, za. en zo. geopend voor gezelschappen.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.