Auberge de Veste

Patron-cuisinier Ruben Coonen is een eigenzinnige man die al meer dan twee decennia zijn eigen koers vaart met zijn charmante Auberge De Veste. Met dat huiskamergevoel, de pretentieloze keuken, milde prijzen en prachtige wijnen. Aan de Binnendieze met zijn rondvaartboten en op een mooi pleintje.

We beginnen met een fris glas Granbazan uit de Rias Baixas bij knapperig vers brood met roomboter, olijven en pata negra, gevolgd door een smakelijke amuse van rauwe langoustine, lardo di Colonnata en avocadomousse. Het voorgerecht is makreeltartaar onder sojagelei met komkommerlinten en zeewierchips. Bij glazen muscadet Sèvre et Maine (Garnière). Op het andere bord: bonbons van geitenkaas op bietbereidingen, appelgel en crumble van gedroogd eekhoorntjesbrood. Zoet, zuur, hartig en fris. En prachtig opgemaakt.

Hoofdgerecht: Noordzeeschol, gebrand en gekonfijt in beurre noisette. Op gestoofde lamsoren, crème en couscous van bloemkool en aardappelrondjes. Erbij Mâcon Charnay vieille vignes, een rijpe Bourgognewijn. Naast trio van lam: sukade, haas en kotelet in rijke lamsjus met aardappel en tomaatbereidingen. Tot slot een brownie met chocolade- en kersbereidingen. Heerlijke zaak.

 

Auberge de Veste
Uilenburg 2
5211 EV ’s-Hertogenbosch
073-614 46 44
www.aubergedeveste.nl
Woe. en zo. gesloten, rest van de week diner, lunch op aanvraag.
Parkeergarage.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Citrus

Volgende
Volgende

Noble Kitchen