Restaurant Charlie
Pal aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven, waar ooit die geweldige Karpendonkse Hoeve scoorde en recentelijk The Harbour Club, bevindt zich nu familierestaurant Charlie van ondernemer Charles Veerkamp. Lief voor kinderen, want terwijl de ouders een hapje eten kan het jonge volkje zich uitleven in speelruimtes als de Huyskamer, de Hooizolder en, volgend jaar, een buitenspeeltuin. De gasten zitten aan lange tafels of in halfronde bankfauteuils. Er is plaats voor “enkele honderden”.
Bij versgebakken brood met twee dips proeven wij een traditionele carpaccio van dungesneden rundvlees met truffelmayonaise, Parmezaan en gerookte amandelen, naast gyoza van kip met kimchi, vinaigrette, mayonaise, paprikatartaar en Oost-Indische kers. Plus glazen viognier uit Zuid-Frankrijk. En voor de extra-medereiziger een bordje zalmtataki, op smaak gebracht met wakame, komkommersalade, gebrande perzik, chilivinaigrette, kroepoek, serehmayonaise en avocado. Lekker!
Gevolgd door gebakken zeebaars met doperwten(crème), rivierkreeft, uiencompote en jus van schaaldieren. Op de andere borden een stevige tournedos van de grill met crème en krokant van schorseneren, aardappel, morieljes en paddenstoelenjus. Tot slot een ‘megacoupe’ van softijs, mango, dulce de leche, kletskop, lychee, citrusgel en passievrucht.
Verrassend.
Restaurant Charlie
Sumatralaan 3
5631 AA Eindhoven
040-762 0796
www.restaurantcharlie.nl
@familie_restaurant_charlie
Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.