Muggels by Gijs
Muggels heet het restaurant dat Uden in de culinaire vaart der volkeren moet opstoten. Gevestigd in een rietgedekte boerderij net buiten het centrum en beschikkend over zowel ruime parkeergelegenheid als een prachtig terras. Chef-kok is Gijs Hoevenaars die na 18 jaar de keuken van De Lindehof in Nuenen verliet (hij begon er ooit als leerling) om het Udense project van Theo van Lith in goede banen te leiden. Naast kwaliteit wordt er gemikt op ‘gezelligheid’.
De kaart toont een mix van Frans-Aziatische en mediterrane gerechten, zoals tuna tataki, pata negra, pasta truffel en chateaubriand voor twee personen, dat alles in shared dining-setting. Wij kiezen glazen Grand Ardèche van Louis Latour bij padron-pepers met rouille, en calamares met aioli en citroen. Heerlijke binnenkomers. En terrine van stoofvlees, aardappel en Amsterdams zuur.
Gevolgd door gebakken schol met saffraan beurre blanc en krokante aardappel, en op het andere bord een vegagerecht van bloemkool met parmezaan, peterselie en hazelnoot. Mooi! Tot slot een gedeeld dessert van chocolade, cheesecake, parfait, meringue, rood fruit en sorbet.
Verrassend.
Muggels by Gijs
Boekelsedijk 17
5404 NK Uden
0413-260 101
www.muggels.nl
@muggels_uden
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.