Alma Bistro
“Een gastronomische bistro zonder drempels, maar met ambitie.” Vinden chef-kok Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars van hun nieuwe Alma Bistro in Breda. De derde zaak van het paar naast hun restaurants in Oisterwijk. Gevestigd in het 18e-eeuwse monumentale en zorgvuldig gerestaureerde pand ‘Den Bonten Osch’ aan de Ginnekenstraat. Op de begane grond bevinden zich de restaurantruimte en de bar en op de verdieping is ruimte voor private dining. Uniek is de zogenaamde ‘verticale keuken’. Via de open vide hebben gasten vanaf beneden zicht op die keuken die zich op de bovenverdieping bevindt.
Chef-kok is Paul Ruiten, die onder meer werkte bij restaurant Vista in Willemstad. Hij serveert ons marbré van rundersukade, Ibericoham en eendenlever, naast kreeftravioli met lamsoor, verveine en sobrasada. Gevolgd door een – gedeeld – gerecht van gebakken zwezerik met zoete ui, fleur de courgette en albuferasaus. Heerlijke schotels. Hoofdgerechten: op de huid gebakken zeebaars met artisjok, tomaat-antiboise en citrus-beurre blanc. En op het andere bord Bressekip met eendenlever, aardappel-millefeuille en Belper knolle. Tot slot bladerdeeg met crème Suisse en gezouten toffee.
Verrassing.
Alma Bistro
Ginnekenstraat 88
4811 JJ Breda
076-700 2621
www.alma.nl/bistro
@alma.breda
Do. t/m ma geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.