Restaurant In de Heerlyckheid
Bij de Herberghe In de Heerlyckheid (de officiële naam) lijkt de tijd stil te staan. De potkachel smeult, er branden kaarsen, de tafels zijn sfeervol gedekt en er worden mooie wijnen geschonken. Logisch, die nostalgie, want het etablissement stamt uit 1834 en Leon en Brigitte Barents die in 2005 de zaak overnamen, handhaafden de tradities
Wij starten met een salade van paling met rode spitskool en heilig boontjes. Met ijs van Dijonmosterd en Chinese waterkers. Bij glazen Sloveense chardonnay (Edi Simcic). Gevolgd door hertenlende, gemarineerd in rozemarijn, peper en knoflook en gegaard op de waterbadgril. In malse plakken gesneden en opgediend met een ‘groentetuintje’ van bataat, St. Galler aardappel, minimaïs, zilveruitjes, bosui en broccoli. En met een saus van zwarte knoflook. Prachtig gerecht, smakelijk, hartig en met veel bite. In het glas: rode Salentino uit Puglia (San Donaci), van druiven als negroamaro en malvasia.
Tot besluit blauwe bessen die, zowel puur als verwerkt tot crème brûlée, combineren met ‘soep’ van witte chocolade, amandelcrumble en dragonijs. Verrukkelijk met dat glaasje lichtzoete Floc de Gascogne.
Restaurant In de Heerlyckheid
Stationsstraat 113
5751 HD Deurne
0493 321 654
www.indeheerlyckheid.nl
Woe. t/m za diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.