Brasserie Van den Berg
Eigenaar en horecaveteraan Eddie van den Berg heeft Brasserie Van den Berg een tweede jeugd gegeven met een eigentijds interieur. Grillen is er een van de specialiteiten (de Spaanse Josper zo ongeveer door hem ontdékt) en daarbij past de ‘hardloper’ van het huis: goed dooraderd vlees van het Australische black angus-rund.
Wij proeven een mineralige grüner veltliner (Prechtl, Weinviertel) en knabbelen van amuses tot het voorgerecht verschijnt: kreeftensoep. Ingekookt tot de juiste dikte, room erbij en opgegoten op pesto, stukjes rivierkreeft, cherrytomaatjes, basilicumroom en bieslook. Wat een geuren en smaken!
En dan uiteraard die biefstuk. Twee centimeter dik dooraderd vlees, aan beide zijden gegrild op 250 graden en pas daarna gezouten en gepeperd, ‘tikje na in de oven’, getrancheerd en opgediend. Supermals, boordvol smaak en extra lekker door saus van ingekookte kalfsbouillon met rode wijn, rozemarijn en truffeltapenade. In het glas: donkerrode Malbec van Pascual Tuso, smakend en geurend naar framboos, kruiden, mokka en vanille. Tot slot chocolade, cheesecake, pannacotta en banaankaramel plus roomijs van bokkenpootjes. Heerlijke stek in Eindhoven.
Brasserie Van den Berg
Nieuwe Emmasingel 3
5611 AM Eindhoven
040-844 3064
www.brasserievandenberg.nl
@brasserievandenberg
Dagelijks doorlopend geopend vanaf 11:00 uur.
Zo. en ma. vanaf 12:00 uur.
Parkeren: Q Park. À la carte.