Restaurant Wijnhuis De Blauwe Camer
In een tussen de wijnranken gelegen boerderij op het ommuurde terrein van het oudste vrouwenklooster van Nederland, Sint-Catharinadal in Oosterhout, serveren chef-kok Maikel Beljaars en gastvrouw-sommelier Tessa Ritzen klassiek Franse gerechten vanuit het hart van de keuken en uit de moes- en kruidentuin van de Zusters Norbertinessen. Een unieke locatie, zeker ook omdat je “de wijn van de zusters” – inderdaad geteeld, geplukt, geperst en gebotteld door de dames – erbij kunt proeven.
Bijvoorbeeld een glas Ricwerda van pinot noir- en gamaydruiven, een beetje Provence-achtige rosé, droog en fruitig. Met naar keuze pata negra, brioche met gebakken gerookte paling en sojadressing, of met ganzenlever. Wij proeven, omdat het kan, oesters op drie manieren: naturel met sjalotvinaigrette, citroen en tabasco; gegrild met kimchiboter en bacon; en gegratineerd met Hollandaisesaus en parmezaan. Mmm! En een mooi gebakken scholletje met risotto en heerlijke botersaus. Op het andere bord een terrineplak van eendenlever en paling, met artisjok en een ‘karnemelkbroodje’. Gevolgd door softshell crab in tempura met curry, atjar en kewpie (Japanse dressing). En een dessert van streekkaasjes.
Bijzondere plek.
Restaurant Wijnhuis De Blauwe Camer
Kloosterdreef 3
4901 PH Oosterhout
0162-464 673
www.wijnhuisdeblauwecamer.nl
@wijnhuisdeblauwecamer
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte