Restaurant Pirandello
In de prachtig gerestaureerde Winselerhof in Landgraaf, met een eigen wijngaard, scoort restaurant Pirandello al jaren met een authentieke Italiaanse keuken. Chef-kok Raoul Goovaerts en zijn team gebruiken verse, regionale en Italiaanse kwaliteitsingrediënten en op de wijnkaart staan louter Italiaanse wijnen. Camille Oostwegel startte in 1985 de restauratie en herinrichting van de toen in verval geraakte 16e-eeuwse herenboerderij, die nu als luxe hotel-restaurant fungeert.
Wij genieten van de landelijke stilte op het terras van de hoeve en drinken koele pinot grigio uit Friuli (Visintini, Colli Orientali). Bij kalfsvlees met lardo di colonnato, paddenstoelen en aceto balsamico. Naast zeeduivel met bereidingen van biet, langoustine, riso nero en pistache. Heerlijke kost in een indrukwekkend decor.
Ook de ossenhaas met rundersukade, truffel en polenta met parmezaanse kaas valt in de smaak. Het vlees is perfect gebraden en het garnituur is overheerlijk. In het glas fonkelt nu Italiaanse rode wijn: klassieke chianti classico van Fassati, van puur sangiovesedruiven. Geweldige combinatie. Tot slot verschillende Italiaanse kaassoorten met notenbrood en acetostroop. En op het andere bord cannoli met semifreddo van banaan, amalficrème en Italiaans schuim.
Heerlijk adres.
Winselerhof Restaurant Pirandello
Tunnelweg 99
6372 XH Landgraaf
045-546 4343
www.restaurantpirandello.nl
@oostwegel_collection
Dagelijks geopend vanaf 18:00 uur. Parkeerruimte. Menu’s en à la carte.