Kasteel TerWorm
Het 14e eeuwse kasteel TerWorm in Heerlen werd in de loop der jaren zesmaal ingrijpend verbouwd. De laatste keer door de huidige eigenaar, het Van der Valkconcern. Dat leidde tot een in klassieke stijl gerestaureerd luxe hotel met een uitstekend restaurant.
Ons diner begint er met een amuse van zalm en kaviaar, gefrituurde scampi met paprika, en gevogelterillettes met rode biet en honing. Klassieke smaken bij een mooi glas Duitse riesling (Robert Weil). Gevolgd door de eigentijdse combinatie van tonijn en zoetzure groentes. De vis opgerold tot cannelloni, gevuld met in sushiazijn geweekt groen, naast gepureerde waterkers met yuzugelei. Mooi!
Tussengerecht: ravioli van gebakken langoustines met venkel en spinazie, aan tafel overgoten met geurige schaaldierenjus. Bij een prachtig glas viognier van Yves Cuilleron.
Reerug en reebout is het pièce. Het vlees aangebakken in roomboter en op lage temperatuur nagegaard in de oven. Opgediend met spätzle, mini-rode biet en spitskool: mals en hartig. Mooi erbij is de dieprode Bordeaux (Château Couronneau) van Pierre Cartier. Tot slot tarte tatin van met calvados en vanille gekaramelliseerde appeltjes. Plus parfait van eigen landgoedhoning.
TerWorm is een feestje.
Kasteel TerWorm
TerWorm 5
6411 RV Heerlen
045-400 1111
www.terworm.nl
Dagelijks geopend. Parkeerterrein. Menu’s en à la carte.