Restaurant da Vinci
Noord-Limburgse top. Feest om in deze prachtige zaak van chef-kok Margo Reuten en gastheer-vinoloog Petro Kools te eten. Architectuur, interieur, comfortabele fauteuils, linnengedekte tafels, servies: alles is perfect. De keuken onderscheidt zich door smaak, vakmanschap en inventiviteit.
Wij proeven amuses als preisoep met kerrie en schuim van piccalilly naast een bitterbal met Parmezaan. De entree is een rouleau van gemarineerde makreel met (tot ‘spaghetti’ gesneden) snijboon en komkommer-ijs. En koningskrab in een apart schaaltje. Verrassende opmaak, heerlijke smaken. Bij een mooie chardonnay, Mâcon Chaintré (Domaine Dominique Cornino).
Gevolgd door perfect gegaarde kalfshaas, gestoofde kalfswang en krokant gebakken kalfszwezerik. Met asperges, gekaramelliseerde witlof, doperwt, aubergine-ravioli, knolselderijpuree en verrukkelijke cèpessaus. Smaak, cuisson, alles klopt. De wijn erbij, Valpolicella Ripasso van Tomassi, is een perfecte keus. Op het andere bord: rode mul, à point gegaard en opgediend met gezouten citroen en ansjovis. Aan tafel schenkt de patronne er saus van kropsla overheen. Tot slot frambozen met balsamico en lemoncurd met kerrie. Onberispelijke kwaliteit.
Restaurant da Vinci
Havenstraat 27
6051 CS Maasbracht
0475 465 979
info@restaurantdavinci.nl
www.restaurantdavinci.nl
@davincimaasbracht
Ma, di. en za-middag gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner, zo. open vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.