Wijnrestaurant Mes Amis
Een verplicht menu, je ‘moet’ eten wat de pot schaft. Verrassingsmenu heet dat tegenwoordig, en gelukkig is deze modegril in goede handen bij Mes Amis in Maastricht. Het wijnrestaurant van patron-cuisinier Patriek Doelen en zijn moeder, vinoloog en gastvrouw Annaline is knus, gemoedelijk, smakelijk en druk bezet: er hangt een goed sfeertje hier tussen de metselmuren en het glas-in-lood in hartje Maastricht.
Uit dat verplichte menu kiezen wij een behapbare selectie. Eerst coquilles met scheermessen, pompoen, pistache, olijf en peterselievinaigrette. Zilte, zoete, zure en aardse smaken bij elkaar: mooie opening. Er wordt Limburgse witte wijn bij geschonken (Pietershof) die ook uitstekend aansluit bij rouleau van schol met oesterzwam, daarna, met aardappelkaantjes, cantharellen en schuim ervan.
Patrijs volgt, perfect gegaard, goed op smaak en met eigen jus met kardemom. Bij zuurkool en topinamboercrème. En hertenrug, met biet-ravioli, radicchio, spruiten, crème van knolletjes en wildjus met speculaas. In het glas fonkelt nu pinot noir van wijnmaker Jules Nijst uit Ulestraten. Smakend naar framboos, karamel en kersen. Tot slot een smakelijk combinatie van appel, kastanje en chocolade.
Aangename plek.
Wijnrestaurant Mes Amis
Tongersestraat 5
6211 LL Maastricht
043-325 7866
www.mesamis.nl
@restaurantmesamis
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.