Ristorante Mediterraneo

Zo’n dertig jaar geleden opende de Toscaan Pino Melani met zijn vrouw Angelika restaurant Mediterraneo in Maastricht. Nog steeds is deze warm ingerichte pijpenla een publiekstrekker. Er wordt ook nog steeds overtuigd Toscaans gekookt: "Vooral vlees, paddenstoelen en truffel. En wijnen als Vernaccia en Brunello."

Bij glaasjes bleekgele Soave kiezen wij de carpaccio classico van het huis. Fijngesneden ossenhaas met extra vergine olijfolie, veel parmezaan, rucola en zomertruffel. Lekker! Mooie pasta’s ook. Tagliolini con tartufo bijvoorbeeld, exact al dente, opgediend met saus van ingekookte kalfsfond met mascarpone en bestrooid met zomertruffel. En op het andere bord pasta con vongole, ook beetgaar, met venusschelpen gekookt in extra virgine olijfolie met knoflook en afgeblust met witte wijn. Verder op smaak gebracht met Italiaanse peterselie.

Hoofdschotels: fileto alla Veronese, ossenhaas met een saus van mosterd, mascarpone, cornichons en sjalotjes, geflambeerd met cognac. En fileto porcini, hetzelfde malse vlees maar nu met in olijfolie gebakken eekhoorntjesbrood, met peterselie, gemalen peper, afgeblust met witte wijn. In het glas: Chianti classico (Felsina) van 100% sangiovese.

Een feestje!

 

Ristorante Mediterraneo
Rechtstraat 73
6221 EH Maastricht
043-325 5037
www.ristorante-mediterraneo.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Wijnrestaurant Mes Amis

Volgende
Volgende

Manjefiek