Studio

In de swingende Maastrichtse stadswijk Wyck opende voormalig Neercanne-chef Gilbert von Berg restaurant Studio, een ‘kooklaboratorium’ dat experimenteert met smaken en technieken. En dat tegelijk een normaal eethuis is. Nou ja, normaal: zo’n beetje alle bekende keukens van de wereld worden min of meer door elkaar gehusseld tot iets nieuws en (meestal) smakelijks.

Zoals geplette langoustine met ganzenlever. Met mostarda van aardbei, jus van sakura en peer. Plus cassishout-olie en cashewnoten. Zilt en aards en heel veel textuur en . . . heerlijk.

Net als asperges en morieljes, met shiitake-botersaus, XO van coquille, ham en garnaal. Plus monniksbaard uit zee. Een ratatouille van ogenschijnlijk niet-compatibele smaken maar juist daardoor verrukkelijk.

Ook de kingcrab die we als tussengerechtje proeven, heeft dat (door het Waldorfgarnituur met champagnesaus en dille). De glazen Riesling uit het Jekerdal combineren onverwacht goed.

Het pièce van polderlam is het zoveelste bommetje: mals en sappig, met smaken en texturen van kimchi, Palestijnse couscous, baba ganoush en braadjus met vadouvan. We sluiten af met gepocheerde rabarber met basilicumijs, magnolia-dragonvinaigrette, witte chocolade, tofu en sesamolie.

Verrassend.

 

Studio
Wycker Grachtstraat 24
6221 CX Maastricht
0646 027 252
www.studio.restaurant
@studio.restaurant
Ma. t/m vrij. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Tout à Fait

Volgende
Volgende

Restaurant Rozemarijn