Restaurant Rozemarijn

In het pand waar ooit Hans van Woldes Beluga het levenslicht zag, werkt de Zeeuws-Limburgse patron-cuisinier Jeroen Raes zich nu drie slagen in de rondte om zijn Maastrichtse clientèle tevreden te stellen. Op basis van de klassiek Franse cuisine, kookt hij met gemak zowel Vlaams als Italiaans, Oosters als Zeeuws. Met gebruik van dagverse producten. Zoals Balfegó tonijn met tomaat en avocado, of saibling (zalmforel) met mierikswortel en piccalilly. En uiteraard verse oesters met een smakelijke vinaigrette.

Wij kiezen rode mul (wat een heerlijke vis is dat toch) met mosseltjes en artisjok, naast een half kreeftje met een klein garnituur. Prima bereid en mooi opgediend. We drinken er strogele marsanne bij van Yves Cuilleron (Les vignes d’à côté) die perfect matcht.

De hoofdschotel is Kempisch kalf met groene bonen en kamille. Vakkundig gegaard vlees, goed op smaak, mooi garnituur. In het glas: paarsrode Vago Rojo uit Mendoza, gemaakt van malbec, tempranillo en cabernet-sauvignon, kruidig en sappig.

Tot slot het onweerstaanbare samengaan van kalamansi, perzik en champagne, naast een tiramisu met bramen en een sorbet.

Uitstekend.

 

Restaurant Rozemarijn
Havenstraat 19
6211 GJ Maastricht
043-450 6505
www.restaurant-rozemarijn.nl
Di. t/m za. geopend voor lunch en diner. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Studio

Volgende
Volgende

Restoclub Normandy