Rura by Naomi & Joey
Restaurant Rura van Naomi Habets en Joey Remie is een hippe nieuweling aan het Roermondse firmament. Beide patrons hebben een gedegen horeca-achtergrond en het historische pand waarin zij onderdak vonden, is eigentijds ingericht en er hangt een relaxt sfeertje. De kwaliteit van de keuken is hoog, de wijnkaart is interessant.
Wij drinken het huisaperitief van witte rum met limoen, sinaasappel en ananas en kiezen uit zowel het Rura-menu als het Groenmenu. Indische hete makreel met forel en kaviaar, naast rode biet met appel en Sjevroaje (Limburgse kaas). Lekker! Bij glazen pinot blanc uit de Moezelstreek (Markus Molitor), fris en sappig. Ook de tussengerechten oogsten applaus: coquille met topinamboer, aardappel en hazelnoot, naast buikspek van Limburgs kloostervarken met een langoustine en garam masala. Geweldige smaken: er wordt hier vakwerk geleverd. We drinken er Donnafugata Bell’Assai bij, robijnrode Siciliaanse wijn van de lokale frappatodruif.
Het hoofdgerecht is om te delen: bereidingen van lam met asperges, daslook en aubergine. Malse, hartige en aardse smaken bij een glas dieprode Montefalco van cabernet sauvignon, sangiovese en sagrantino uit Umbrië (Briziarelli).
Een Limburgse verrassing.
Rura by Naomi & Joey
Luifelstraat 32
6041 EK Roermond
0475-700 111
www.ruraroermond.nl
@ruraroermond
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, vrij-za-zo. ook lunch.
Parkeergarages.
Menu’s.