Kasteel Eyckholt

Aangenaam verblijf in Kasteel Eyckholt in het Limburgse Roosteren, in het smalste stukje van Nederland. Drie eeuwen oud, aanvankelijk bewoond door de Heer van Roosteren en later door de Belgische arts Eyckholt, daarna een nonnenklooster en een schooltje. Nu het restaurant van eigenaresse Ria Joosten en chef-kok Guus Janssen.

Bij glazen mooie bubbels van het Belgische wijndomein Aldeneyck (riesling brut) proeven wij een voorgerecht van makreel met kokkels, peterselie, bloemkool en sinaasappel. Naast tartaar van Heuvelland kalf, extra op smaak gebracht met daslook, anijspaddenstoel, Oosterse bouillon en spekzwoerd. Mooie smaken.

Daarna scholfilet, in boter gebakken en geserveerd met mootjes paling van rokerij Rijpelaal in Helmond. Plus doperwt. Met daarbij, op verzoek, aardappelpuree in plaats van parelgort. Plus een supplement van kreeft. Op het andere bord Geuldallam, mals gegaard, met lamsstoof en een garnituur van peterselie, wortel, sjalot en lekker hartige schuim van Münsterkaas. In het glas nu als compromis tussen het vlees- en het visgerecht: lichtrode Frühburgunder van het Limburgse wijngoed Thorn. Fraaie combinaties. Tot slot kazen van Michel van Tricht met notenbrood en vruchtenchutney

Een sympathieke plek.

 

Kasteel Eyckholt
Eyckholtstraat 13
6116 BR Roosteren
046-888 3936
www.kasteeleyckholt.nl
@kasteeleyckholt
Dagelijks lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Sjuut Aan Sjuuteeänjd

Volgende
Volgende

Rura by Naomi & Joey