Manjefiek

Bijzondere ambiance aan de rand van Maastricht, met weilanden en het Salvelsbos in de verte: restaurant Manjefiek. ’s Zomers kun je er tot diep in de nacht op het teakhouten terras terecht, in de winter kun je ’t je binnen op allerlei manieren naar de zin maken. Patron-cuisinier Wiel Rekko heeft in veel topkeukens gewekt maar uiteindelijk modelleerde hij zijn keuken naar het Italiaanse tweesterrenrestaurant waar hij ooit de smaken van rucola en goede olijfolies leerde kennen.

Dat blijkt, na de amuse van gegrilde langoustine met mangochutney en appeldressing, uit zijn cannelloni met avocado en grotchampignons. Een kokertje van uitgeholde komkommer gevuld met fijngesneden Maastrichtse paddenstoelen, avocado, prinsessenboontjes en crème van walnoten met azijn, eidooier en notenolie. Geserveerd met gegrilde coquilles, komkommerlamellen en gefrituurde rucola. Mooi!

Uiteraard is er ook Livar-vlees van het Limburgse kloostervarken dat in vrijheid rondscharrelt. Drie smaken: lende, spek en ham, perfect gegaard en opgediend met buikspek, zuurkool met appel, jeneverbes, kruidnagel en jus van rozemarijn. Tot slot warme geitenkaas, als lasagne opgestapeld met plakjes notenbrood en appel. Met saus van port en Gronsvelder Klumpkes (appels).

Geweldig.

 

Manjefiek
Rijksweg 80
6228 XZ Maastricht
043-361 0145
www.manjefiek.nl
Geopend op aanvraag voor lunch en diner.
Parkeren voor de deur.

 

Vorige
Vorige

Ristorante Mediterraneo

Volgende
Volgende

Harry’s Brasserie