Restaurant Valuas
Restaurant Valuas in Venlo ligt tegen natuurgebied de Maascorridor, pal aan de Maas. Groen en duurzaam staan centraal in de keuken van chef-kok Eric Swaghoven. Met wereldse kooktechnieken brengt hij mooie gerechten op tafel, bereid met kruiden uit eigen tuin en groentes en zuivel uit buurdorpen, vlees en vis van topleveranciers.
Aten we hier enige tijd geleden nog op het terras aan de rivier, nu zitten we binnen. In een decor van eigentijds design en kunst snoepen we van een bonbon van spliterwt, wasabi en sesam en een amuse van lavas met ossenstaart en makreel in kerriecrème. Bij glazen Duitse Silvaner St. Valentin. Geweldig begin.
Zeebaars en Simmental-ossenhaas zijn de pièces. De vis perfect gegaard en opgediend met radijssoorten, foreleitjes, sushirijst en miso. En het supermalse rundvlees aan tafel bereid à la Stroganoff. Bij pommes dauphines, spitskool, kummel en een open ravioli met knolselderij, Mooie visitekaartjes van een volwassen, ambachtelijke keuken met gevoel voor smaak en stijl. Er worden glazen Spätburgunder (Stauff) bij geschonken. Tot slot de Valuas-magnum van kokos, mango, zwarte limoen, basilicum en pecannoot.
Klasse.
Restaurant Valuas
St. Urbanusweg 11
5914 CA Venlo
077-354 1141
www.valuas-hr.nl
@restaurantvaluas
Wo. t/m za. geopend voor lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.