Restaurant De Beejekurf

Patron-cuisinier Mathijs Jacobs kookte bij Valuas en bij Brienen aan de Maas en begon in 2009 als chefkok bij de toenmalige eigenaren. Vanaf 2013 is Mathijs samen met zijn Hanneke, ook een ervaren horecavrouw, aan het avontuur dat De Beejekurf heet. Een modern ingericht huiskamerachtig restaurant met gedekte tafels en comfortabele stoelen. In Venray, aan de rand van het centrum.

Wij beginnen met glaasjes rosé (Le Bosquet) uit de Pays d’Oc bij twee zilte voorgerechten. Zalmforel met mosseltjes, spitskool uit het hooi, vadouvan en komkommer. En makreel met ponzu, sinaasappel, beurre blanc, pastinaak en katsuobushi (gedroogde, gefermenteerde bonitotonijn). Mooi, deze keuken kan er wat van!

Na een gedeeld tussengerechtje van foie royal en Livar-buikspek met specerijenbouillon, lavas en geroosterde asperge (heerlijk), stappen we over op een prachtige rode wijn uit de Rhônestreek (domaine de Grangeneuve). Bij krokant gebakken zwezerik met geglaceerde wortel, gevogeltekrokant, miso en lavas. En kalfslende en -wang met asperge, peterselie en pommes Anna. Uitstekende hoofdschotels, goed van cuisson en smaak, niet zuinig geportioneerd. Tot slot in karamel gegaarde ananas met dragon, yoghurt en jasmijn.

Uitstekende zaak!

 

Restaurant De Beejekurf
Paterslaan 15
5801 AS Venray
0478-581 869
www.debeejekurf.nl
@de-Beejekurf_venray
Woe. t/m za, geopend vanaf 17.30 uur, zo. doorlopend vanaf 13.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Verassing menu’s

Vorige
Vorige

Restaurant Flavours

Volgende
Volgende

Restaurant Valuas