Restaurant Sjuut Aan Sjuuteeänjd

Eigenlijk heet het restaurant van Jean en Sonja Thoma in ’t Limburgs ‘Aan Sjuuteeänjd’ (ooit de verzamelplek van de schutterij), maar in Schinnen kort iedereen dat af tot ‘Sjuut’. Een naamswijziging die nu officieel geworden is. Een kwart eeuw lang heeft het patronspaar zijn eigen koers gevaren en in die tijd heeft hun pleidooi voor duurzaamheid, vergeten groentes en biologisch verantwoorde (lokale) producten gehoor gevonden.

In een boerderijdecor proeven wij, onder het genot van glazen Italiaans wit –  Cinzia van de beroemde Oostheuvels van Friuli (Visintini) – gemarineerde hertenrug met remoulade van knolselderij en gazpacho van rode kool. Wow: dat is lekker! En roodbaars op risotto van spelt met beurre blanc van brandnetels. Wat een mooie smaken.

We stappen over op de tempranillodruif: Spaans rood van een van de oudste wijnhuizen van La Mancha, Finca Laranque. Bij gerookte runderlende met krullen van boerenoplegkaas, ossenworst en piccalilly, en op het andere bord kalf op drie manieren: zwezerik, wang en tong. Alles perfect gegaard, zeer smakelijk, en geserveerd met anijschampignons. Tot slot biologische kaasjes met noten-rozijnenbrood, peren-appelstroop en kweepeer.

Geweldig adres.

 

Restaurant Sjuut Aan Sjuuteeänjd
Dorpsstraat 74
6365 BH Schinnen
046-443 1767
ww.sjuut.nl
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week open om 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s

Vorige
Vorige

Restaurant Hunker

Volgende
Volgende

Kasteel Eyckholt