Restaurant OH30
“Als je de aanduiding ‘Oude Hushoverweg 30’ inkort tot ‘OH30’, heb je een naam.” Dachten Emile (chef-kok) en Elvira (gastvrouw) Maessen toen ze op die plek – de gerestaureerde Wilhelmus Hubertus graanmolen, een van de mooist bewaarde historische panden van Weert – hun nieuwe restaurant-met-die-naam openden. Modern ingericht, met comfortabel meubilair en met zicht op de – uitstekende – keuken.
Na het (zuinig geschonken) aperitief op het terras – glas bubbels en ieder drie oesters – proeven wij een topwijn, Oostenrijkse TO (Heinz Velich), van chardonnay, sauvignon blanc en welschriesling uit het Burgenland. Bij langoustines met komkommer, haricots en geroosterde pinda (geweldige combinatie!). Op het andere bord schol, in boter gebakken, met antiboise en zoute groenten. Overtuigende voorgerechten, boordevol smaak.
Hoewel we daarna overwegen rode wijn te kiezen, houden we het toch maar bij de mooie Oostenrijker. Bij hoofdgerechten als lamsnek en foie gras met groene asperges, tijm en lamsjus, naast kalfsentrecote van de kamado met witte asperges, gepofte ui en knoflook. Perfecte cuisson, heerlijke smaak. We sluiten onze proeverij uit het ’belevingsdiner’ af met kaasjes en vruchtencompotes, appelstroop en rozijnenbrood.
Grote verwachtingen van deze nieuwkomer.
Restaurant OH30
Oude Hushoverweg 30
6003 AN Weert
0495-850 802
www.restaurantoh30.nl
@oh30weert
Do. t/m zo. lunch diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.