Restaurant Brienen aan de Maas
Het voormalige veerhuis in de gemeente Well werd een toprestaurant toen René Brienen daar met echtgenote Marja neerstreek. Ze noemden het Brienen aan de Maas. Het is er nog steeds en de keuken serveert, naast andere lekkernijen, asperges omdat je hier in het grand cru-gebied ervan bent.
Bijvoorbeeld krijg je dan zalmtartaar met gefrituurde eidooier, bieslookmayonaise en aspergepunten. Of à la minute gerookte forel, onder de lamp verwarmd. Met doperwtencrème, truffel en klassiek gekookte asperges. De saus gemaakt van het aspergevocht met crème fraîche, gebonden met boerenboter. Zeeduivel proeven wij ook, gebakken aan het bot en, ingesmeerd met knoflookcrème met laurier en boter, nagegaard in de oven met gepekelde citroen en gehakte peterselie. Ook populair is kort gegaarde rogvleugel met een gewelde oester, pastinaakpuree en gerookt melkschuim. Plus asperges: gefrituurd deze keer, en gewenteld door Japans broodkruim en groene kruiden.
Een mooi pièce is kwartet van Limburgs lam. Filet van het zadel, belegd met kruiden en even gegratineerd; kotelet met briochekruim, kruiden en mosterd; schouder, gekonfijt in ganzenvet, geplukt en plakken ervan licht gebloemd gebakken. Ziedaar de topkeuken van René Brienen.
Restaurant Brienen aan de Maas
Grotestraat 11
5855 AK Well
0478-501 967
www.renebrienen.nl
@brienenaandemaas
Woe. t/m zo. lunch en diner.
Parkeerruimte.
Menu’s.