Restaurant Marrees
Aangename lichtval en natuurlijke materialen: een smaakvol en kosmopolitisch sfeertje bij Jan en Patricia Marrees in Weert. In het centrum en met ruime keuze aan à la cartegerechten. De bediening is gemoedelijk, de wijnkaart aanlokkelijk.
Wij bestellen glaasjes (veel los te krijgen hier) grüner veltliner (Kurt Angerer) uit het Oostenrijkse Kamptal, bij bites als gillardeau oesters, groentekroketjes met piccalilly, en gerookte paling met brioche. Heerlijk begin. Tonijn, daarna is een plaatje. Opgediend met koolrabi, tijgermelk, groene aardbei, sugarsnaps en XO saus. Ook heerlijk: Noordzeekrab met kalfstartaar, ingelegde groenten en tomaat. We blijven nog even bij de Oostenrijkse wijn, maar daarna komt er een fles Italiaans rood: Chianti classico ‘Peppoli’ van Antinori bij een specialiteit van het huis: gebakken ossenhaas. Saignant opgediend, botermals en heerlijk van smaak. Bij een garnituur van romige boontjes, meloes-uitjes en Franse frietjes. Op het andere bord kalfshaas, ook al zo mooi gegaard, met ravioli gevuld met kalfssukade, groene asperges, morieljes, daslook, sjalot en sambai. Topkeuken, hier! Tot slot rabarbersoufflé met aardbei, anijszaad, honing en dragon.
Grote klasse
Restaurant Marrees
Stadhuispassage 10
6001 KK Weert
0495-452 028
www.restaurantmarrees.nl
@restaurantmarrees
Zo., ma. en woe. gesloten. Rest van de week lunch en diner, di. alleen diner.
P-Centrumgarage.
Menu’s en à la carte.