Restaurant Flavours
De vasthoudendheid en het ambachtelijke vakmanschap van patron-cuisinier Ron Lemmens alsmede de gastvrijheid van zijn partner en gastvrouw Lindsay Grein, dragen het niveau van restaurant Flavours in Weert. Een huiskamerachtige ambiance in het winkelgebied van de stad met een opvallende ‘gouden’ muur, tafels gedekt met linnen en prima zittende fauteuils.
Na enkele smakelijke welkomsthapjes en amuses voelen we ons meteen blij verrast door de voorgerechten van kingfish en langoustine. De makreelachtige vis komt op het bord met Noordzeekrab, asperge, zilte groenten en dragon, en het perfect gegaarde schaaldier krijgt smaakassistentie van buikspek, Bretonse wortel, pompoen en bisque. Wat een evenwichtige composities en wat een mooie smaken. Een mooi glas viognier uit de Rhône vervolmaakt het palet.
Ook de hoofdgerechten zijn perfect: lam en rund. Het lamsvlees uitstekend gegaard en opgediend met aubergine, asperge, ratatouille en lamsjus. Op het andere bord à point gebakken runderhaas met eendenlever, truffel, seizoensgroenten en de eigen braadjus. Het geheel krijgt een extra boost door prachtig Duits rood: spätburgunder uit Rheinhessen. Tot slot kaasjes met garnituur.
Klassezaak.
Restaurant Flavours
Hoogstraat 28
6001 EV Weert
0495-451 022
www.restaurantflavours.nl
@restaurant_flavours
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe geen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte