Restaurant Holsterhof

In het Limburgse dorp Posterholt, ten zuiden van Roermond aan de Duitse grens, baten de dertigers Lissa ten Berge, gastvrouw, en Kaj Landman, chef-kok, restaurant Holsterhof uit. Gevestigd in de verbouwde boerderij van Lissa’s grootouders, waar een serieuze kaart wordt gehanteerd. De jonge ondernemers ontmoetten elkaar in Atelier in Gulpen waar ze het vak onder de knie kregen. Hun kaart hanteert nu ‘Hollandse’ prijzen voor gerechten als corvina met tomaat en sambaizu, piepkuiken met eekhoorntjesbrood, en een yuzudessert met wortel en kokos.

Wij kiezen Zeeuwse yellowtail kingfish, aangemaakt met kimchi-sesam en opgediend met wei van yoghurt. Mooi gerecht. Net als de heilbot op het andere bord. Goed gegaard en geserveerd met ganzenlever en een garnituur van kokkels, venkel en limoenblad. We drinken er viognier bij (domaine de la Junesse) die we later vervangen door rode Bordeaux van merlot en cabernet franc (Château de la Gaffière). Bij kalfzwezerik die krokant van buiten is en zacht van binnen. Opgetast op saffraanrijst met uitjes. Naast mals gegaarde runderlende met aardpeer en lavas. Mooi! Tot slot smakelijke kaasjes.

Verrassing tussen de weilanden.

 

Restaurant Holsterhof
Paalderweg 2
6061 NV Posterholt
0475-400 466
www.restaurantholsterhof.nl

Vrij-za-zo. geopend voor lunch en diner, do. alleen diner. Parkeren in de buurt. Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Brut172

Volgende
Volgende

Restaurant Gaar