Restaurant Gaar
Rothem is een rustig Limburgs dorp in een groene omgeving met oude hoeves, kastelen en molens. En Restaurant Gaar, van patron-cuisinier Joachim Müller en zijn (gast)vrouw Myrthe. Het dorp hoort officieel bij Meerssen en je hoort hier eigenlijk de huisgemaakte terrine van Limburgs varken te eten. Maar onder het genot van de uitstekende chardonnay van het Belgische wijngoed Genoels-Elderen proeven wij Müllers krokante tonijn-tortilla, oosters gemarineerd en op smaak gebracht met gember en wasabi. Ook heerlijk! Naast zwezerik met paddenstoel, pastinaak en truffel, die net zo smakelijk is. Uiteraard vallen we voor de garnalenkroketjes met peterselie, brioche en citroenmayonaise: een heerlijk tussendoortje voor z’n tweetjes.
Maître-sommelier Jurgen Houben komt dan opnieuw met een Belgische wijn: pinot noir van
Wijndomein Aldeneyck uit Maaseik. Bij een vorstelijke tournedos met seizoengroenten en madera-jus. De Rossini-versie, dus er is foie gras bij en truffel. Supermals, rijk van smaak. Zo ook de hertenrugfilet op het andere bord. Met kruidige hertenjus. Tot slot Belgische kaas van Crèmerie Saint-Siméon, met krenten-venkelbrood.
Heerlijke zaak.
Restaurant Gaar
Klinkenberg 173
6231 BC Meerssen
043-870 0126
www.restaurantgaar.nl
@restaurantgaar
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur, zo. vanaf 12:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.