Brut172
De megalomane culiboerderij van chef-kok Hans van Wolde in het Limburgse Reijmerstok heeft ruime voorpubliciteit gekregen zodat de gasten van nu min of meer voorbereid het pand betreden. Om te ontdekken dat er een prijzig en ‘verplicht’ achtgangen-menu wacht. ‘Brut is het leven, maar dan nóg mooier,’ zegt Van Wolde op zijn website. ‘Hier vindt u een andere wereld waar u met iedere hap of slok dichterbij de kern komt van wie u zelf bent.’
Welnu, wij weten wie wijzelf zijn: liefhebbers van smáák. En daar heeft Van Wolde gelukkig aan gedacht. Zijn gerechten zijn altijd van grote schoonheid, en ook nu verbluft hij weer. We beginnen met tomaat en tonijn, amandel en een boemboe-rouille, dan langoustine met kimchi-bleekselderij, rundvlees en Trésorkaviaar. Gevolgd door ganzenlever met piccalilly, wortel, gember en citrus, daarna Limburgse 'sjink' (rauwe ham) met artisjok, hamsoorten en artisjok.
Pièces: mul met Hindoestaanse kerrie, sinaasappel, octopus en courgette. En Limburgs lamsvlees met asperges, ananas, kerrie en kruidenpuree. Tot slot rabarber, aardbei, hazelnoot en koffie, en crema catalana met basilicum.
Grote klasse.
Brut 172
Reijmerstokkerdorpsstraat 143
6274 NK Reijmerstok
geen telefoon maar info@brut172.com
www.brut172.com
@brut_172+
Di., woe. en zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, ma. alleen lunch.
Parkeren.
Menu’s.