Restaurant Hof van Herstal

In het voormalige gastenverblijf van de neogotische abdij Lilbosch uit 1890 trok de familie Bruggeman het restaurant Hof van Herstal op. Waarin, zodra je de zware voordeur opent, de mozaïekvloer opvalt die nog door de monniken werd gelegd. Te vinden in de buurtschap Pepinusbrug van de Limburgse gemeente Echt, en chef-kok Martin Bruggeman en zijn (gast)vrouw Giny zijn er de uitbaters.

We proeven in dit prachtig gerestaureerde voormalige Trappisten-gasthuis vooral klassieke gerechten. Zoals coquilles waarvan het vlees even in boter is aangeschroeid en mooi glazig wordt opgediend met wilde spinazie, auberginekaviaar en saus van Noilly Prat. En gebakken tong, in dezelfde saus, met limoen en sechuanpeper. De filets à la meunière gegaard en opgediend naast gerookte bundelzwammen. Bij glazen mooie viognier uit de Pays d'Oc (Les Vignerons du Narbonnais). Gevolgd door reebok die in malse, rosé gegaarde tranches wordt geserveerd bij stoofpeer, vlierbessenjus en Limburgse asperges met ham, eikruim en boterschuim. Met smakelijke Colle dei Venti, donkerrode montepulciano uit de Abruzzen (Caldora). Tot slot rood fruit met eiwitschuim en roomijs van popcorn.

 


Restaurant Hof van Herstal
Pepinusbrug 8
6102 RJ Echt
0475-484 150
www.hofvanherstal.nl
@hofvanherstal
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Atelier

Volgende
Volgende

Restaurant de Pastory