Restaurant Atelier
Alweer en kwart eeuw ontvangen Hans (chef-kok) en Ellen Kinkartz (gastvrouw en sommelier) hun gasten in restaurant Atelier in Gulpen, op de industrieel ingerichte benedenverdieping van wat ooit een kleermakerswinkel was en nu een van de blikvangers aan de Markt, omringd door terrassen, kroegjes en eetcafés.
Ellen schenkt glazen Frankische silvaner ‘Der Wilde’ (Weigand) bij gegrilde corvina op gepofte rijst met milde kerrie, gele biet en mandarijnenzestes. Mooi visgerecht, mooie wijn-spijscombinatie. Gevolgd door uitstekend gebakken kabeljauw op beurre blanc met preiolie, aardappel-kaaskrokant en structuren van prei. Ook nu een passende wijn: Spaanse Abadal van witte picapoll met aroma’s van jasmijn en venkel.
Na een extra tussengerecht van gebakken biologische ganzenlever met gekonfijte ananas, pecannoten, bundelzwammen en rum, volgt de hoofdschotel van kalf. Gebarbecuede lendefilet, boterzacht wangvlees, krokante zwezerik en sappige stoof op eigen jus, pastinaakcrème, grotpaddenstoel en artisjok. Nu met rode wijn en opnieuw een voltreffer: Luretta Gutturnio, sappige Barbera uit Emilia-Romagna. Sluitstuk: panna cotta van kokos, ijs van bergamot en crumble van aardbei.
l’Atelier is een topper.
Restaurant Atelier
Markt 9
6271 BD Gulpen
043-450 4490
www.restaurantatelier.nl
@restaurant_atelier
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, zo. alleen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.