Restaurant de Pastory

Broer en zus Nathalie en Alain Vermeulen plus chef-kok Mathijs Ramaekers voeren een gedreven jong team aan dat Restaurant De Pastory tot buiten de grenzen van Cadier en Keer bekend moet maken. Dat lukt uitstekend. Ouders Jan en Wies Vermeulen, die de zaak stichtten, helpen nog steeds mee. Naast het restaurant is de feestzaal, die een grote regionale functie heeft, de troef van het bedrijf.

Wij hebben niets te vieren, maar we worden wel vrolijk van het voorgerecht van gegrilde tonijn met oosterse vinaigrette en misosaus, naast de steak tartaar met een gepocheerd eitje en peterselie. Simpele kost, smakelijk bereid. We drinken er mooie Limburgse pinot gris bij.

Na een gedeeld gerechtje van fazantenborst met zuurkool en jus gaan we voor de vleeshoofdgerechten. Hertenrugfilet met peperkoeksaus, en op het andere bord hazenrugfilet met wildsaus. Goede cuissons, heerlijke smaak, mooie opmaak, ruime portionering: bij een regionale rode wijn (wat heeft Limburg toch mooie wijnen). We sluiten af met streekkaasjes met een zoet garnituur.

Vertrouwd adres.

 

Restaurant de Pastory
Dorpstraat 45
6267 AA Cadier en Keer
043-407 1823
www.pastory.nl
@restaurant_de-pastory
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, za. vanaf 13:00 uur. Parkeerplaats. Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Hof van Herstal

Volgende
Volgende

Restaurant Vanille