Restaurant Vanille
Patron-cuisinier Peter van Rooij, chef-kok Jerome Fleur en maître-sommelier Veronique Lahou zijn de steunpilaren van restaurant Vanille in Eijsden. Limburgers van beide zijden van de grens komen hier proeven van de verfijnde Frans-mediterrane keuken en ook van verder weg meldt klandizie zich graag in de populaire ‘huiskamer’ met de opmerkelijke tegelvloer. En de vakkundige en betaalbare keuken.
Min of meer verscholen tussen al die luid Frans, Duits of Limburgs kwebbelende lekkerbekken nippen wij aan onze glaasjes Panamera chardonnay uit Argentinië en we proeven snoekbaars met risotto die qua smaak niet onderdoet voor de zalm van de tafelgenote. Opgediend met een zoetzuur garnituur van rettich en augurk, structuren van tuinerwt en een gefrituurde langoustine. Gegrilde coquille komt daarna met biet, komkommerschuim en langoustines, terwijl op het andere bord diamanthaas wordt geserveerd. Supermals, vol van smaak en met een aangenaam groentegarnituur, plus asperges. We drinken er Italiaans lichtrood bij dat, ook met de coquille, uitstekend combineert. Ter afsluiting is er pistache-ijs met peer, kokosschuim, pistacheolie en amandelschaafsel.
Vanille is een aangename zaak.
Restaurant Vanille
Diepstraat 1
6245 BJ Eijsden
043-409 3554
www.restaurantvanille.nl
@restaurantvanille
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 12:00 uur. Parkeren in de buurt.
Vaste menu’s.