Restaurant de Leuf

Topzaak in een vakwerkboerderij op het Zuid-Limburgse Heuvelland. Eigendom van de sympathieke en elegante Sandra van de Bunt, dochter Michelle (gastvrouw-sommelier) en zoon Robin (chef-kok).

We proeven entrees waarmee Robin van de Bunt zijn in Azië opgedane culinaire kennis toont: krokante kippenhuid met kaffircrème, tartaar van scheermes in sereh-botersaus, crostini met Indische hete makreel en gepekelde sjalot. De Oosterse smaakmakers blijven daarna komen. Yuzu-bouillabaisse geschonken over gebakken mul met asperges en aïoli. En rettichrolletjes, wasabi en vinaigrette van gerookte ponzu bij plakjes hamachi, gelakt met teriyaki. Gele curry, paksoichutney en tom ka kai-schuim begeleiden vervolgens gegrilde schelvis: wat een smaken!

Het pièce is nog imposanter: Anjouduif  gerijpt op steranijs, gebraden en gerookt. De supermalse borstfilets worden geserveerd onder een croute van gedroogd tuinboonkruim, naast duivenjus, dumplings met boutvlees, hartige pannenkoekjes en miso-hollandaise. In het glas: paarsrode gaglioppo (Liber Pater, Ippolito), een naar kaneel en kruidnagel smakende wijn uit Calabrië. Tot slot crème van mascarpone met luchtige mousse van witte chocolade, bloedsinaasappel en een krokant koekje dat subtiel naar kruidnagel smaakt.

 

Restaurant de Leuf
Dalstraat 2
6367 JS Ubachsberg
045 575 0226
receptie@deleuf.nl
www.deleuf.nl
@restaurantdeleuf
Zo., ma. en woe. gesloten, overige dagen lunch en diner, di. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Kasteel Bloemendal

Volgende
Volgende

Restaurant Hunker