Kasteel Bloemendal
Kasteel Bloemendal in Vaals is onze fotogeniekste Valk-vestiging en daarom begeerd door bruidsparen uit drie landen (het bekende Vaalser grenspunt ligt vlakbij).
Wij proeven er bubbelende Crémant d’Alsace bij een ogenschijnlijk gewone omelet, maar bestreken met crème fraîche en kruiden, bedekt met dungesneden rauwe tonijn en daarna opgerold. Als een soort cannelloni opgediend met groentjes en crèmes van wasabi en van mayonaise. Plus een glaasje dashibouillon. Lekker! Fris, licht en hartig, een prima entreecombinatie. In het glas: mooie Bourgogne van Verget.
Gevolgd door bleekgele ‘Prestige Blanc’ (Perrin) van Rhônedruiven. Bij kabeljauw met een farce van snoekbaars en kruiden, dakje van witbrood erbovenop en kort gegaard. Uitstekende cuisson en perfect combinerend met sugarsnaps, olijfjes, tomaat-antiboise en serehsaus.
Kalfshaas is het pièce, gebakken in boter. Ibericoham erbij is gegaard in kalfsjus en komt met vlierbessensaus en eendenlever als extra smaakmakers. Mooi garnituur vormen gnocchi van griesmeel en polenta, en puree van knolselderij en lente-ui. Prachtig begeleid door de dieprode Barco Negro (François Lurton) uit de Portugese Dourovallei.
Tot slot nougatineparfait met rood fruit, sabayon, spekkoek en amandelkletskop. Bij een glaasje lichtzoete Muscat de Frontignan. Mooi!
Kasteel Bloemendal
Bloemendalstraat 150
6291 CM Vaals
043-365 9800
www.hotelbloemendal.nl
Dagelijks geopend.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte