Au Coin des Bons Enfants

Restaurant Au Coin des Bons Enfants in Maastricht is van kerkvloer tot wijnkelder tot eetzaal een plaatje. Het gebouw was ooit weeshuis, woonhuis, café en restaurant. George Taselaar kookte er Frans, nu presenteren de nieuwe uitbaters Lino de Vrede (sommelier) en chef-kok Timo Reichelt een Mediterraan-Duitse cuisine. ‘De Coin’ anno-nu is een fine-dining restaurant geworden met een warme ambiance, verfijnde smaken en topproducten.

Zoals blijkt uit het voorgerecht: ceviche van yellowfin tonijn met buikspek, rode ui en sinaasappel. Verrukkelijk. Net als de kreeftsalade op het andere bord. Geserveerd met bloedsinaasappel, gerookte amandel, Pedro Ximenez en pata negra. Smakelijk en mooi opgemaakt. We drinken er een heerlijk glas Duitse riesling bij, maar gaan wel in op de suggestie van de sommelier: Ladoix blanc (Claude Chevalier), een goudgele bourgogne uit de Côte de Beaune. Bij Noordzeetarbot met aardpeer, onrijpe mango, basilicum en gerookte beurre blanc, naast zeetong met grijze garnalen, opperdoezers, prei en saus van vermouth en dille. Perfecte cuissons, voorbeeldige smaken. Afgesloten met een mooie kaasselectie.

 

Au Coin des Bons Enfants
Ezelmarkt 4
6211 LJ Maastricht
043-321 2359
www.aucoin.nl
@aucoindesbonsenfants
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, vrij. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Beluga Loves You

Volgende
Volgende

Restaurant da Vinci