Harry’s Brasserie

In Hotel Beaumont de Maastrichtse wijk Wyck vinden we Harry’s brasserie, die dagelijks open is voor lunch en diner. Verse, seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten worden hier door executive chef Frank van Thiel en chef de cuisine Vital Awick bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Harry’s staat voor een ongedwongen maaltijd in een grootsteedse setting.

Wij vinden een plaatsje in het volledige vernieuwde restaurant en drinken een mooi glas spätlese uit het Oostenrijkse Burgenland (Tschida). Bij appetizers als dungesneden Ibéricoham, naast bitterbal ‘zuurkool met worst’ met lekkere mosterd. Smakelijke binnenkomers die, zeker als we ons ook nog bezondigen aan pittige wildzwijn-salami, als voorgerechten kunnen worden gezien.

Geen nood, dan geldt de eendenborst met koolsalade, nori en koriander als tussengerecht. Prima bereid, gul opgediend. En een mooi opmaatje naar het pièce voor z’n tweetjes: rogvleugel à la meunière. De visfilet is op de graat gebakken en wordt opgediend met een garnituur waarin aardappel en Hollandse garnaal. Mooie smaken. We drinken er een ‘dikke’ chardonnay bij uit de Pays d’Oc en we besluiten met een plateau smakelijke kaasjes.

Uitstekend zaak.

 

Harry’s Brasserie
Wycker Brugstraat 2
6221 EC Maastricht
043-328 1366
www.harrysmaastricht.com
@harrysmaastricht
Dagelijks lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Manjefiek

Volgende
Volgende

Fitz Roy – Urban Hotel, Bar en Garden