Kasteeltje Hattem

Leuk is dat, zo’n ‘ouderwetse’ menukaart boordevol keuzes. Kasteeltje Hattem in Roermond van Daan de Ruiter en Frank Keuten somt handenvol voorgerechten, hoofdschotels, desserts, menu’s en maaltijdsalades op. Frans-mediterraan, bereid door chef-kok Carlo van Erve, opgeleid bij Chalet Royal en Ons Kabinet.

Wij hebben ook een overnachting in het kasteeltje geboekt dus we kunnen mooie wijnen drinken. Eerst champagne van de weduwe Clicquot – elegant in dat decor van hoge plafonds, ramen en kaarsenstandaards– als overgang naar het voorgerecht. Geroosterde langoustine met tonijn-sashimi, mangosorbet, komkommer, sushirijst, misu-mayonaise en Japanse dressing. Naast steak tartaar van Limousinrund met gepocheerd eitje, truffelcrème, brioche, compote van kappertjes, cornichons, sjalotten en knoflook-schapenkaas. Wow, wat een plaatjes! En wat een smaken! We drinken er de chardonnay bij uit de reeks Couvent des Jocobins van Louis Jadot. Mooie combinatie.

Dan stappen we over op Oostenrijks rood: zweigelt van Gernot Heinrich (Neusiedlersee). Bij krokant gebakken kalfszwezerik en kalfssukade met aardappelmousseline, paddenstoelen en truffelsaus. En Ibericostoof met gebakken ganzenlever, pepersaus, crème van zoete aardappel, geroosterde pastinaak en schorseneer. Uitstekend allemaal.

Het kasteeltje is een feestje.

 

Kasteeltje Hattem
Maastrichterweg 25
6041 NZ Roermond
0475-319 222
www.kasteeltjehattem.com
@kasteeltje_hattem
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.

Vorige
Vorige

Restaurant ONE

Volgende
Volgende

Het Arresthuis Damianz