Het Arresthuis Damianz
Damianz is het restaurant van Valkhotel Het Arresthuis in Roermond. Gevestigd in de voormalige gevangenis van Roermond, smaakvol gerestaureerd en heringericht: de oude cellen zijn omgetoverd tot prachtige kamers. Het restaurant is helemaal van deze tijd en wordt geleid door chef-kok Jeroen van Gansewinkel, oud-souschef bij Beluga. Zijn stijl is klassiek.
Ondanks het verleden van het pand voelen wij ons op ons gemak. Bij een aangename Frankische cuvee van de druiven riesling, bacchus en traminer (Max Muller) proeven wij Hamachi met bloemkool, passievrucht en sambai, en een langoustine met asperge, lychee, dille en tom kha kai. Erg goede voorgerechten, evenwichtig, goed van smaak en vakkundig bereid.
Ook zijn we onder de indruk van de hoofdgerechten, heilbot en kalfshaas. De visfilet perfect van cuisson, geserveerd met asperges, lemon curd en beurre blanc van kaasjeskruid. En het mals gegaarde kalfsvlees opgediend met aubergine, lamsoren en bonitovlokken met sushisaus. Er wordt een mooie rosé de Provence bij geschonken van grenache, mourvèdre en cinsault. Besloten met witte chocolade met hazelnoot. mango en passievrucht.
Topzaak!
Het Arresthuis Damianz
Pollartstraat 7
6041 GC Roermond
0475-870 870
www. hetarresthuis.nl
@damianzroermond
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.