Fitz Roy – Urban Hotel, Bar en Garden
In het hippe Sphinxkwartier van Maastricht vinden we hotel-restaurant Fitz Roy, op loopafstand van de markt en het Vrijthof. De voorzijde ligt middenin de levendige stad, de binnentuin daarentegen is een oase van rust en groen. De eigentijdse en pure keuken is het domein van chef-kok Rens van Proemeren wiens kaart, net als de 19e eeuwse ontdekkingsreiziger Robert FitzRoy, wereldse indrukken zoekt om te combineren met de klassieken.
Onder de hoge plafonds en gecharmeerd door de authenticiteit van het decor drinken wij glazen Moezelriesling (Regnery) bij een voorgerecht van zeebaars met pompoen, kerrie en saffraan. Naast rundtartaar met langoustine, rucola en zilte groenten voor de reisgenoot. Mooie smaken, goede combinaties. Een gedeeld vega-tussengerechtje van parelgort, streekkaas, bloemkool en zwarte truffel krijgt Franse rosé mee van grenache (Domaine la Colombette), waarna als pièce kabeljauw wordt geserveerd met lardo, bergamot en aardpeer. De visfilet is uitstekend gegaard en goed op smaak. De rosé past ook hier uitstekend bij. De afsluiter is een combinatie van chocolade, rode biet, rooibos en yoghurt.
Heerlijke zaak.
Fitz Roy – Urban Hotel, Bar en Garden
Boschstraat 70
6211 AX Maastricht
043-303 0700
www.fitz-roy.nl
Ma. en di gesloten, rest van de week diner, za ook lunch, zo. alleen lunch.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.