Château Neercanne
Pal onder Maastricht en vlakbij België ligt Château Neercanne, het betoverende 17e-eeuws terrassenkasteel in het prachtige Jekerdal. Met baroktuinen, wijnkelders en een restaurant met een weelderig interieur en een roemrijk verleden.
De keuken van chef-kok Robert Levels is klassiek Frans en dat proeven we met instemming. Langoustines worden in drie etappes geserveerd: flinterdunne rauwe plakjes (bij avocadocrème, sjalotmayonaise, kroepoek en sambai-azijn), ‘medium’ (op mousseline en afgetopt met kaviaar en bottarga-rasp) en à la Tourville (gegrild en op risotto die werd gegaard in langoustinebouillon en door maître Robert Bisschoff overgoten met mossel-mornaysaus). Een goddelijk drieluik waarbij een aromatische witte blend wordt geschonken van sauvignon blanc, chardonnay, petit manseng en riesling uit de Pays d'Oc (domaine de Valensac).
Gevolgd door lam. Rack en nekstoof, supermals gegaard en opgediend met seizoensgroenten, baba ganoush en jus Provençale. Eveneens een schot in de roos is kalfswang: fluweelzacht geserveerd in truffeljus, bij spitskool en aardappelpuree. Tot slot, bij de koffie, nóg zo’n verrukkelijke gouwe ouwe: Paris-Brest, oftewel een ring van soezendeeg met ertussen hazelnootpraliné en botercrème.
Niet goedkoop hier, maar de belevenis waard.
Château Neercanne
Von Dopfflaan 10
6213 NG Maastricht
043-325 1359
www.neercanne.nl
@oostwegel_collection
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren.
Menu’s.