Restaurant Savour

Jaap en Trijntje Braaksma maakten Gastrobar Bij Jaap wereldberoemd in Assen, maar vorig jaar wilden ze na twaalf jaar een stukje verder: het werd Haren, onder de rook van Groningen-stad. Hun nieuwe werkplek werd fine-dining restaurant Savour. Trijntje ontvangt er als vanouds haar gasten met hartelijkheid en mensenkennis, en Jaap – ervaren keukenmeester – bedenkt er nieuwe variaties op recepturen uit zowel de klassieke als de moderne Franse keuken. Tot grote tevredenheid van hun gasten, onder wie veel ‘oudgedienden’ uit Drenthe.

Volkomen ontspannen (dankzij mooie glaasjes champagne) laten wij ons betoveren door de keukenbrigade. Met kabeljauw bijvoorbeeld, bij een garnituur van komkommer, karnemelk en kreeftendressing. En coquilles, opgediend met bloemkool, peterselie, lardo en witte chocolade. Mooi! 

De hoofdgerechten vragen om rode wijn: betaalbare pinot noir uit de Languedoc-Roussillon. Bij malse ossenhaas met knolselderij, boekweit en truffelbouillon. En op het andere bord hertfilet met zalvige aardappelmousseline en een garnituur van wortel, prei en Groninger koek naar het recept van bakker Egge Knol. Tot slot een zoete combinatie van ananas, basilicum, kokos en limoen.

Heerlijke zaak.

Restaurant Savour
Rijksstraatweg 143
9752 BD Haren
050-305 1931
www.restaurantsavour.nl
@restaurantsavour
Zo., ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:45 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

Volgende
Volgende

Lunch Restaurant Sepia