Bistro Refter

De culinaire avonturen van Roelfien Steen en Cor Klevering verliepen via Middelstum, op het Groninger Hogeland, Villa Sasso aan het Paterswoldsemeer en restaurant Corhoen in Assen. Nu is de cirkel rond in Winsum, aan het dorpsplein, waar een oude droom, een kleine zaak met open keuken, is gerealiseerd: Bistro Refter, opnieuw op het Hogeland.

Waar ‘vertrouwde’ Frans-mediterrane gerechten worden bereid. zoals bisque, steak tartaar en confit de canard. Lekker dus. Zoals blijkt uit de pittige bouillabaisse met schaal- en schelpdieren, ‘bijvangst’, rouille, gruyère en toast. En de terrine van gekonfijte eend en eendenlever: volle smaken begeleid door stevige Rully (Jaffelin) uit de Bourgogne. Voorafgegaan – de tafelgenote stónd er op – door een bord warme, romige bloemkoolsoep met amandel en blauwe kaas.

Hoofdschotels: entrecote op het ene, een vega-risotto op het andere bord. Het rundvlees à point gegrild en geserveerd met rode-wijnjus, friet en sla. En de rijstschotel met gepofte biet, gegrilde halloumi-kaas, peterselie, citroen en knoflook. En glazen Chateau des Tresques, stevig rood uit de Côtes du Rhône. Tot slot kaasjes met vijgenbrood en druiven

 

Bistro Refter
Regnerus Praediniusstraat 3
9951 CA Winsum
0595-202 023
www.bistrorefter.nl
@bistrorefter
Do. t/m zo. geopend vanaf 17:30 uur.
Lunch op afspraak. Parkeren.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant “De Oude Sluis”

Volgende
Volgende

Restaurant de Molenaar